Ves al contingut. | Salta a la navegació

AVUI 29 º max: 29 º min: 13º
Sou a: Inici / Notícies / CONVOCATÒRIA D'AJUTS PER ESTABLIMENTS TURÍSTICS

CONVOCATÒRIA D'AJUTS PER ESTABLIMENTS TURÍSTICS

Convocatòria de la línia de préstecs amb una bonificació del tipus d’interès adreçats als establiments turístics que vulguin finançar projectes de renovació i millora

08-08-2019

La Direcció General de Turisme (DGT) i l'Institut Català de Finances (ICF) posem en marxa la línia de préstecs ICF Turisme, dotada amb 30 milions d'euros per finançar projectes de millora de l'accessibilitat, millora de la qualitat dels serveis i/o estades; millora de l'eficiència energètica; i projectes de recerca, desenvolupament i innovació.

L'ICF gestionarà els préstecs que tenen aquestes característiques:

  • Tipologia d'establiment turístic

Poden ser beneficiaris d'aquests préstecs els establiments hotelers (hotels i hostals o pensions), apartaments turístics, càmpings i establiments de turisme rural. Els establiments han de tenir seu operativa a Catalunya, portar almenys dos anys en funcionament i estar degudament habilitats en seu municipal per poder accedir a aquesta línia de finançament.

  • Condicions dels préstecs

L'import dels préstecs oscil·larà entre els 60.000 euros i 1 milió d'euros sent possible finançar fins el 100% del projecte. Pel que fa a terminis, es pot demanar el préstec a un màxim de 10 anys amb possibilitat d'un període de carència de fins a 2 anys. El tipus d'interès serà referenciat a l'EURIBOR a 12 mesos, més un diferencial del 2%.

Des de la Direcció General de Turisme avaluarem el compliment dels criteris d'elegibilitat i bonificarem el tipus d'interès fins el 2%. Els recursos que aportem des de la DGT per fer aquesta bonificació provenen de la recaptació de l'Impost sobre les estades en establiments turístics.

Podeu consultar tota la informació sobre aquests préstecs als webs del Departament d'Empresa i Coneixement i de l’ICF (ICF Turisme) o contactar-hi a través d'aquest formulari per a un tracte individualitzat.