Ves al contingut. | Salta a la navegació

AVUI 20 º max: 20 º min: 9º
Sou a: Inici / AJUNTAMENT / L'Alcalde / Entrades / Us imagineu la D.O. "Fruita d'Oliana"?

Us imagineu la D.O. "Fruita d'Oliana"?

Aquest passat cap de setmana m'he desplaçat fins a Burgos per assistir al 6è "Curso de Fruticultura del Valle de las Caderechas"

24-02-2017

El ponent Sulinda Chantana durant les pràctiques del curs

El ponent Sulinda Chantana durant les pràctiques del curs

Les jornades les organitzava la Junta de Castilla y León, i estaven adreçades als productors de fruita dolça, per assessorar i donar a conèixer les últimes tècniques i novetats per millorar la qualitat i la producció de fruita.
El ponent va ser Sulinda Chantana, un reconegut tècnic especialista en cirera a nivell mundial. Durant les jornades, es va combinar la pràctica al camp amb les explicacions a l'aula.
Ha estat un cap de setmana molt profitós per veure de primera mà, les possibilitats de producció que podríem aplicar a les terres de conreu del nostre municipi.
Amb la finalització de les obres del reg de secà fa dos anys, unes  225Ha poden comptar amb un reg de suport que canvia completament l'escenari. Això ens permet, a partir d'ara, poder experimentar amb altres conreus fins ara inviables per la manca d'aigua suficient.
Tenim un clima particular, tenim la terra i ara, tenim el més important que és l'aigua. Únicament falta la iniciativa emprenedora d'algú​ que posi el primer granet de sorra per començar una nova etapa de l'agricultura  d'Oliana.
Us imagineu la D.O. (denominació d'origen) "Fruita d'Oliana"?

Miquel Sala Muntada, Alcalde d'Oliana