Ves al contingut. | Salta a la navegació

AVUI 20 º max: 20 º min: 9º
Sou a: Inici / AJUNTAMENT / L'Alcalde / Entrades / L'arbre de la Font

L'arbre de la Font

El passat mes d’abril vàrem fer una enquesta a través de la web de l’Ajuntament per decidir quin arbre havíem de posar a la Font de la Vila, després d’haver tallat el que hi havia per malaltia.

19-05-2017

Arbre de Judea (Cercis Siliquastrum)

Arbre de Judea (Cercis Siliquastrum)

A l’enquesta us proposàvem 5 arbres diferents que havíem seleccionat tenint en compte que la prioritat era que s’adaptessin correctament a la placeta de la Font. La proposta guanyadora ha estat l’opció 2, l’arbre de Judea. Aquesta opció ha aconseguit 90 del total de 194 vots.

L’arbre de Judea (Cercis Siliquastrum) és un arbre d’origen Mediterrani. L’aspecte més rellevant d'aquest arbre és la seva floració a principis de primavera. Les flors, de color rosa intens i agrupades en raïms, creixen abans que apareguin les noves fulles, i moltes d'elles neixen directament dels troncs més joves. Els seus fruits de color marró fosc apareixen a principi de la tardor i resten a l'arbre durant tot l'hivern. De manera que és possible veure-hi alhora les flors i les fruits.

Aprofitem per agrair la vostra participació i per informar-vos que durant les properes setmanes es faran les actuacions necessàries per col·locar un exemplar de l’arbre escollit al mig de la plaça.

Miquel Sala Muntada, Alcalde d’Oliana